Назад

Партньорство за продукти от Еквадор





По време на разговор с търговския съветник към Посолството на Еквадор, акредитиран за България, Макс Коело, председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди необходимостта от по-тясно познаване на икономическата среда и възможностите за бизнес между Еквадор и България.

В срещата взе участие и Захари Кушев, почетен консул на Еквадор в нашата страна и управляващ компания Агрия АД.

Коело информира, че е в България за пръв път, но вече е посетил изложение за храни и напитки и е провел срещи с няколко български компании, които внасят продукти от Еквадор. От южноамериканската страна се доставят банани, скариди, какао, кафе, шоколад, тропически плодове, цветя, благородни метали и др.

От 2017 г. Еквадор се включва в Търговското споразумение ЕС-Колумбия-Еквадор-Перу, въз основа на което се прилага либерализация на митата, съществени безмитни квоти, премахнати са регулаторните или техническите нетарифни бариери и са въведени митнически процедури, улесняващи търговията. Търговското споразумение либерализира също движението на капитали, инвестициите и пазарите на обществени поръчки.

Коело направи редица предложения за разширяване на търговския стокообмен. Симеонов подкрепи възможностите за сътрудничество, като БТПП ще съдейства за организиране на двустранни бизнес събития през 2022 г.

При интерес за установяване на контакти с партньори от Еквадор, можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.


07.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад