Назад

Среща с ръководството на Българо-сирийската търговско-промишлена палата





Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Димитър Угринов, член на борда на Българо – сирийската търговско – промишлена палата.

По време на срещата Угринов представи накратко икономическото развитие в Сирия и възможностите за сътрудничество между предприемачи от двете страни. В региона е създаден икономически съюз за подпомагане на Сирия, в който влизат Катар, Саудитска Арабия и Египет. През следващия месец предстоят избори за президент в страната.

По данни на Министерство на икономиката през първото полугодие на 2020 г. българо-сирийският стокообмен е на стойност 2.2 млн.щ.д., което е спад от около 64% в сравнение със същия период на предходната година. Българският износ за Сирия достига 2 млн.щ.д., а вносът е на стойност около 0.2 млн. щ. д. Салдото се запазва положителено за страната ни.

При интерес от сътрудничество с предприемачи от Сирия българските компании могат да се обръщат към Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП e-mail: irelations@bcci.bg за включване в предстоящи бизнес инициативи по линия на Палатата.

 


23.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад