Назад

Нов търговски съветник в Полша

 
Днес 12 октомври 2011 г. председателят на БТПП се срещна с новоназначения търговски съветник на нашата страна в Полша – Ангел Ангелов. Г-н Ангелов е изпълнявал същата длъжност в периода 1999 – 2002 г. и срещата имаше за цел обновяване  на плановете за бъдеща съвместна дейност.

Г-н Ангелов сподели, че българският износ на вино и хранителни стоки за Полша нараства. Има и по-широк интерес за сътрудничество в енергетиката – няколко полски фирми вече работят като подизпълнители при добив и използване на слабокалорични въглища в нашата страна, но потенциалът е много по-голям. Освен това, полското правителство е взело решение в края на 2010 г. за подновяване на програмата на страната за изграждане на атомна електроцентрала и в тази връзка България може да сподели своя опит.

Бяха обсъдени възможностите за размяна на бизнес мисии между България и Полша и важната роля на търговско-промишлените палати от двете страни в подготовката им. Г-н Ангелов ще съдейства за определянето на икономическите сектори от взаимен интерес, на които да бъде обърнато особено внимание по време на мисиите.

12.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад