Назад

Представители на Японо-българската бизнес асоциация на посещение в БТПП

За разширяване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество
Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с представители на Японо-българската бизнес асоциация - Владислав Михов, председател на асоциацията и мениджър на Japan Tobacco International Bulgaria и Димитър Найденов, представител на същата компания.

Гостите информираха, че организацията е създадена наскоро, регистрирана е както в България, така и в Япония, и е в процес на структуриране. Мисията й е да подпомага заинтересовани фирми от двете страни да установяват бизнес контакти и развиват взаимоизгоден стокообмен. Михов подчерта, че Японо-българската бизнес асоциация се стреми също така да разшири представата за България и българските фирми и продукция  в Япония отвъд емблемата Котоошу и традиционните продукти като кисело мляко и розово масло.

Събеседниците обсъдиха и необходимостта от подобряване на двустранния стокообмен, който е далеч под възможностите на двете икономики. Насърчаването и привличането на японски инвестиции в България също е сред целите на асоциацията.

Бе договорено сътрудничество при осъществяване на мисията за разширяване на двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения между България и Япония. Гостите изразиха задоволството си, че в дейността си Японо-българската бизнес асоциация се ползва и от подкрепата на Посолството на Япония в София.

 


29.01.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад