Назад

БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнесаАктуалната тема за влиянието на коронавируса върху бизнеса бе обсъдена на онлайн дискусия между Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител на Световната банка за България. Участваха и експерти от двете институции. От БТПП информираха за приключилото на 27 април национално проучване за влиянието на мерките на правителството във връзка с пандемията и предложиха да представят копие от него на екипа на Световната банка в София след приключването му.

Проучването на Световната банка цели да разбере по-добре въздействието на пандемията COVID-19 върху предприятията, като акцентът е върху МСП. Резултатите от анкетата ще бъдат полезни на правителството за подпомагане на бизнеса по време и особено за периода на възстановяване след кризата. Методологията на изследването е унифицирана, което ще помогне да се направи сравнение къде се позиционира нашата страна спрямо другите държави в глобален аспект.

По време на срещата Цветан Симеонов подчерта, че Световната банка може да разчита на партньорството на БТПП в популяризиране на въпросника и достигане на по-широка аудитория. Според Палатата активността на бизнеса в подобни инициативи е от важно значение за формулиране на консенсусни икономически мерки. Припомняме, че Палатата вече изпрати два пакета с мерки към правителството, базирани на проучвания сред членовете й (първи пакет от 19 мерки  и  допълнителни мерки).

Фабрицио Дзарконе заяви, че Представителството на Световната банка в България е в постоянен диалог с българските институции и разчита на капацитета на БТПП за включване на повече компании в анкетата.

Очаквайте скоро публикация на въпросника в сайта на БТПП и в „Инфобизнес“.


28.04.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад