Назад

БТПП връчи Почетна диплома за Н.П. Масато Ватанабе извънреден и пълномощен посланик на Япония в София

 
 
Негово Превъзходителство г-н Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония в София, получи почетна диплома от Българската търговско-промишлена палата по повод приключване на мандата му в нашата страна.
 
 
Н. Пр. г-н Ватанабе бе отличен за активното му сътрудничество с БТПП, както и за приноса му към развитието на икономическото сътрудничество между България и Япония. По време на неговия мандат бе осъществено посещението на министър-председателя на Япония Н. Пр. г-н Шиндзо Абе в България през 2018г. и среща с членовете на японската делегация и ръководителите на АОБР, посещението на президента на България Румен Радев в Япония през 2019г., както и среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество между български и японски фирми, с участието на президента Радев в началото на тази година. Обявено бе и създаването на Японско-българска бизнес асоциация, в която да се включат и големите японски инвеститори.
 
 
От самото начало на мандата на посланик Ватанабе през септември 2017г., Посолството и БТПП, с участието на Българо-японския икономически съвет към БТПП, редовно обменят информация за възможностите, които предлага Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония, организират съвместни лекции с водещи японски и български професори и преподаватели, както и представяния на инвестиционните възможности в двете страни, бизнес форуми и семинари.
 

23.04.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад