Назад

Обръщение от Председателя на БТПП



Скъпи колеги и приятели,

В тези трудни времена, наред с медиците, социалните работници и правоохранителните органи, системата на БТПП също не е спирала нито за минута обслужването на фирмите. Значителна част от служителите на БТПП са на работните си места - както в София, така и във всички областни градове. Изказвам своята благодарност към тяхната отговорност и готовност, дори в условия на кризисна епидемиологична ситуация, да бъдат без прекъсване на разположение на предприемачите.

През последните години Палатата инвестира значителни средства за дигитализация на предлаганите услуги. Резултатите от целенасочената работа в тази посока станаха видими, особено сега в усложнената  обстановка. Работим и по още няколко значими проекта в сферата на ускорената дигитализация, добавящи стойност за бизнеса при високи нива на сигурност, които, надяваме се,  ще ни осигурят още по-добри изходни позиции след като епидемията отмине и започне възстановяване.

БТПП, като работодателска организация, си дава сметка, че финансите на страната ни трябва да се управляват много внимателно и не е екстремна в своите искания към бюджета. Но във времена, когато всички правителства съдействат за ограничаване на щетите за икономиката, очаква се и българското правителсто да предприеме адекватни политики и законодателни промени,  да омекоти огромния натиск върху бизнеса, работните места и поминъка. Естествено, логично стои въпросът с какво бизнесът, на свой ред,  подкрепя изпълнителната власт. И тук бих искал да изкажа благодарност на нашите фирми–членове, които разработиха и формулираха конкретни предложения за справяне със ситуацията. Те бяха анализирани и допълнени с добри практики на наши европейски и международни партньори. Като резултат подготвихме набор от мерки, които предложихме на парламентарните комисии и изпълнителната власт. Признателност и към фирмите, които предоставиха безвъзмездна помощ от своето производство, поеха социален патронаж или подпомогнаха с ресурс Националния оперативен щаб.

Изпитвам гордост от труда на колегите от системата на БТПП – в София и в регионите, така че всяка една фирма да бъде обслужена и да получи необходимата грижа.

Окуражен съм от усилията на предприятията, които успяват да се адаптират към новата реалност, да запазят своя бизнес и препитанието на своите служители.

Пожелавам на българските фирми разумни стъпки и ги уверявам, че заедно, научили уроците от кризата, ще бъдем по-силни и успешни – обединени, солидарни и отговорни. Можете да разчитате на нашата активна подкрепа!

Светли  Великденски  празници !

Цветан Симеонов
Председател на БТПП

 


16.04.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад