Назад

Акцент върху търговско-икономическите отношения между България и Сърбия



Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе онлайн среща с новоназначения генерален консул на България в Ниш – Димитър Цанев и обсъди възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Сърбия.

По време на работната среща Симеонов представи информация за отношенията на БТПП с партньори от Сърбия: както на двустранна основа – с Търговско-промишлената палата на Сърбия и регионалните й структури, така и на многостранна основа – в рамките на членството в Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати, Асоциацията на Балканските палати, Бизнес съвета към организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и др.

Председателят на Палатата акцентира върху основните бази данни, с които БТПП разполага – доброволния търговски регистър, както и информация за счетоводните отчети на над 6500 фирми. Представени бяха и брошурите на БТПП – „ България в цифри“ с основни макроикономически данни и с мястото на страната в международните класации, както и „ТОП 100 фирми, водещи в икономиката на България“.

Обсъдени бяха още възможностите на Палатата за съдействие при посрещане на делегации от Ниш, организиране на изложения на сръбски стоки в България, изготвяне на проучвания и анализи, публикуване на оферти от сръбски фирми.

Цветан Симеонов сподели, че се е отложила подготвяната от БТПП делегация до гр. Пирот поради обявяването на извънредното положение, но очаква посещението да се осъществи при нормализиране на обстановката, поради големия интерес от страна на българския бизнес. Палатата ще информира допълнително за събитието.  При интерес може да се свържете с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на  e-mail: m.markova@bcci.bg.

Симеонов пожела успех на новоназначения генерален консул и изрази готовността на Палатата за подкрепа на бизнеса от България и Сърбия.

 


14.04.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад