Назад

БТПП с филм за своя първи председател



От далечната 1895 г. до днес, в цялата си 125-годишна история, Българската търговско-промишлена палата следва здравата нишка на традициите и независимо от драматични събития, кризи и обществени обрати съхранява свободния предприемачески дух и своята мисия.

Неслучайно дори в този момент на изпитание предвид Covid-19, БТПП продължава с плановете си за достойно отбелязване на своята 125-та годишнина.

Част от тях включват заснемането на филм, съвместно с продуцентска къща Five Star Mediа Group, за живота на Иван Грозев – първия председател на Палатата, но също и революционер, близък на Левски и един от строителите на България непосредствено преди и след Освобождението.

Five Star Media е сред популярните продуцентски къщи у нас, специализирани в създаването на документални и презентационни филми.

Има в актива си над 50 филма, носители на различни международни и национални награди. Само преди месеци ФСМ завърши 5-серийната поредица „Съ Нами Богъ“ за историята на Третото Българско Царство, снимана в над 15 държави, 40 града и десетки институции на Стария континент.

„Очевидно ролята на БТПП е да насърчава, подпомага и окуражава бизнеса в България и ние показваме устойчивост в тази своя роля, - отбеляза председателят на Палатата Цветан Симеонов.

По време на срещата си със Степан Поляков – режисьор на филма, той уточни детайли относно документалната продукция.

 

 


25.03.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад