Назад

Състезание за студенти по международен търговски арбитраж и международно търговско право ще се проведе в БТПП



В периода  6 - 8 март за шеста поредна година в сградата на БТПП ще се проведе Sofia VIS Pre-Moot – състезание за студенти по международен търговски арбитраж и международно търговско право. Sofia VIS Pre-Moot представлява симулиран арбитражен процес във връзка с приложението на Конвенцията на ООН за международна продажба на стоки. То се провежда на английски език и има за цел да позволи на участващите университети да подготвят своите отбори за международното състезание Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot – най-голямото състезание по право в света, което се провежда за 24-та година във Виена.

На миналогодишното издание на Sofia VIS Pre Moot бяха проведени общо 42 рунда, в които взеха участие над 30 арбитри от страната и чужбина. Особен повод за гордост беше участието на отбори от Франция, Германия, Полша, Северна Македония, както и, разбира се, трите български университета - Софийският университет „Св. Климент Охридски“, УНСС и Великотърновският университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Спонсори на събитието бяха адвокатските дружества Шонхер и „Димитров, Петров и Ко“, както и Сдружението на независимите лозаро-винари.

БТПП, АС при БТПП и Сдружението за международни състезания и тази година ще си сътрудничат в популяризирането на арбитража като способ за разрешаване на правни спорове и в предоставяне на помощта в процеса на подготовката на студентите от страната и чужбина за същинското състезание, което ще се проведе през месец април в гр. Виена, Австрия.

 


02.03.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад