Назад

БТПП - партньор на конференцията QuBit 2019

Международна конференция, посветена на кибер сигурността, се проведе през миналата седмица -  за втори път в София. Българската търговско-промишлена палата бе партньор на Конференцията QuBit 2019.

Събитието събра на едно място професионалисти от цял свят, представители на: FBI, Scalefocus, DTS Solution, HypaSec и др. организации, специализирани в информационните технологии. В откриването на конференцията участва Н.Пр. Мануел Корчек, посланик на Словашката Република в България, който отбеляза подкрепата на Посолството за тази важна конференция.

Бяха представени нови елементи на кибер сигурността, технически проучвания, паралелно се осъществиха редица обучения и интерактивни дискусии. Десетки InfoSec професионалисти, представиха своето виждане за новите кибер заплахи и тенденции в сферата на сигурността на информацията, които да очакваме в най-скоро бъдеще.

Социалното инженерство бе във фокуса на конференцията. Редефинирането на кибер сигурността в близкото бъдеще бе основна тема.

Разработването на сигурни и качествени приложения, осигурени от подобрен и автоматизиран софтуер също бяха сред разгледаните теми.

Тъмната страна на информационните технологии привлякоха вниманието на специалисти и практици. Предизвикателствата пред програми и устройства са ежедневие, но експертите предвиждат те да се умножават.

В конференцията взеха участие международни експерти в областта на кибер сигурността, включително мениджъри на IT компании, учени и представители на българския държавен сектор.

Обученията, ръководени от професионалисти в областта на киберсигурността, обхванаха следните теми: хакерски демонстрации, архитектура за корпоративна сигурност, и индустриална кибер сигурност.

В допълнение към изказванията на експерти от Централна и Източна Европа и САЩ, в конференцията бяха включени и дейности за социализация и създаване на контакти.


18.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад