Назад

Среща с Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката



Темите, които ще бъдат поставени по време на второ заседание на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество на 11 септември в Сеул, отново бяха разисквани в БТПП. След срещата с Н.Пр. Джингю Джънг, посланик на Република Корея в София, Цветан Симеонов, председател на БТПП, разговаря с Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.

Борисов и Симеонов се споразумяха сред темите на предстоящата двустранна сесия да се включи сътрудничество между България и Корея в областта на инвестициите в производства на продукти с висока добавена стойност.

Бе отбелязано, че страната трябва да се възползва в по-голяма степен от ползите, които предлага споразумението за свободна търговия между ЕС и Корея.

Заместник-министърът подчерта, че български традиционни продукти имат много обещаваща реализация на корейския пазар – вино, розово масло, козметика, храни, но изискват реклама на пазара. Според него, двете страни трябва да работят и за по-добра логистична свързаност, за да се улеснят инвестициите и туристическия обмен.

За допълнителна информация и интерес към евентуално участие в предстоящите бизнес събития, свързани с Корея: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117489,  e-mail: interdpt@bcci.bg.


21.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад