Назад

Делегация от БТПП участва в посещение за обмен на добри практики и опит в Трабзон, Турция

Делегация от Българска търговско-промишлена палата участва в посещение в Трабзон, Турция, което се осъществява в рамките на проект „Концепция за международна иновационна мрежа“, финансиран по Програма за сътрудничество между Република Турция и ЕС. Българската търговско-промишлена палата е представлявана от  Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, Емил Пеев, член на ИС и УС на БТПП и председател на Търговско-промишлена и земеделска палата – Ловеч, Христина Шотекова – ръководител на Enterprise Europe Network, както и експертите Благовеста Джабирова и Виктория Славчева.  

Целта на посещението е  обмяна на опит и добри практики в областта на подобряване на услугите за МСП, предоставяни в областта на правата върху интелектуалната собственост, управлението на иновациите, обсъждане на иновационните политики и усъвършенстване методите на сътрудничество между неправителствените организации, центровете за научни изследвания и трансфер на технологии, университетите и бизнеса. 

Днес българската делегация ще представи успешния опит на БТПП и ще участва в срещи с представители на местната общинска администрация, Търговската палата в Трабзон, местна организация за развитие на малките и средни предприятия, представители от Технологичния университет и центъра за научни изследвания и трансфер на технологии, Източна агенция за развитие на региона на Черно море, Института за млади предприемачи и Института за жени предприемачи. Предвижда се и посещение на университет и неговия  център за научни изследвания и трансфер на технологии, както и местен иновационен център.

Утре визитата продължава с посещение на Организацията за развитие на малки и средни предприятия (KOSGEB).


21.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад