Назад

Анализаторите на БТПП и Института за пазарна икономика ще отчитат икономическата активност и промените в икономическата среда

 
За интензивен обмен на информация се договориха председателят на БТПП Цветан Симеонов и Изпълнителният директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова.

На срещата проведена в БТПП стана дума за работа по анализиране на икономическите показатели за развитие на бизнес средата, за провеждане на задълбочени проучвания за мнението на представителите на бизнеса по процесите в пазара на труда, заетостта и  предимството на иновациите.

Обсъдени бяха най-важните въпроси на данъчното облагане, необходимостта от реформа в социалното осигуряване и административното обслужване на бизнеса. Коментирани бяха въпросите свързани с Бюджета за 2012 година, процедурата по обсъждането на който се очаква да набира сили в следващите месеци.
Анализаторите на двете неправителствени организации ще оценяват и подпомагат отчитането на икономическата активност и промените в икономическата среда.

Г-жа Констадинова получи предварителна информация за 13-тото издание на Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми през миналата година, което ще бъде представено официално пред медиите на 13-ти септември в Палатата.

БТПП ще представи водещите български фирми и пред чуждестранните партньори и инвеститори, като оповести техните резултати в над 2 000 търговско-промишлени палати в света, от които само европейските партньори имат над 19 милиона фирми-членки - както и на всички международни форуми, в които участва България. Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми се разпространява и до всички Световни търговски центрове, всички търговски представители на България в чужбина и всички чуждестранни представители в София.

07.09.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад