Назад

БТПП насърчава японските инвестиции в България

 
София 29 август 2011г. -  Председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов и заместник-председателят г-н Георги Стоев проведоха среща с г-н Джири Михалек, Маркетинг Мениджър в Mitsubishi Heavy Industries Europe Ltd в Прага, с цел насърчаване на японските инвестиции в страната.

 
Г-н Михалек направи представяне на фирмата, подчертавайки разнообразието на продукти и потенциалните сфери за сътрудничество. Mitsubishi Heavy Industries Europe Ltd предлага над 700 продукти в областите корабостроене, атомни енергийни системи, енергийни системи, самолетостроене, машини и оборудване за инфраструктурни системи.  Подчертани бяха инициативите на компанията в България като инвестициите в Калиакра и Кондекс ЕООД- официален вносител за България на климатична техника.

 
Г-н Георги Стоев запозна госта с условията за членство в Българо-японския бизнес съвет и възможностите за финансиране от ЕС в иновативни продукти в България. БТПП ще съдейства на компанията и при проучването на пазара и при търсенето на нови партньори. Ще бъдат организирани срещи с цел директни разговори с потенциални поддоставчици от България. Mitsubishi Heavy Industries Europe Ltd проявява интерес в металургията, оборудване на топлоелектрически и атомни централи, зелена енергия, производство на електрокари. Представителят на компанията посочи, че и други сфери са открити за сътрудничество и никоя от формите за съвместна дейност няма да бъде пренебрегната. 

В момента Япония е сред най-големите инвеститори в Чешката република. Благодарение на инвестициите на Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech (TPCA) в Чехия, много японски компании инвестират в странта заради ниските данъци и добрата инфраструктура. Председателят на БТПП подчерта готовността на БТПП за сътрудничество с Mitsubishi Europe и изтъкна предимствата на България като добра инвестиционна дестинация.

29.08.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад