Назад

Цветан Симеонов и г-жа Шиила Камерър посланик на ЮАР се срещнаха с кмета на Велинград



 
Най-важно за представянето на една туристическа дестинация е навременното протичане на достатъчна информация – това сподели Н.Пр. г-жа Шиила Камерър, извънреден и пълномощен посланик  на ЮАР , след срещата й с председателя на БТПП Цветан Симеонов и с кмета на Община Велинград Иван Лебанов.

Повод за гостуването на г-жа Камерър, бяха все още неизползваните, извиращи в региона минерални води, както и климатичните предимства, които формират потенциала на курорта.Тук има обща леглова база от над 10 000 легла, отговарящи на европейските изисквания, но съпътстващите туристически атракции и културно-исторически туризъм все още има много да се развиват. 

Посланик Шиила Камерър разгледа обекти на културно-историческия и спа-туризъм  в района на Велинград.
По статистика във Велинград има 45 хотела, категория от 2 до 5 звезди, 20 къщи за гости и частни квартири, 3 санаториума.. Обществените минерални бани са 7, а минералните басейни са 32, от които 20 открити В града работят 150 заведения за обществено хранене и развлечения и 2 казина.

Срещата с посланик Шиила Камерър съвпадна с издигането от Инициативен комитет кандидатурата на кмета Лебанов за нов мандат.

22.08.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад