Назад

Посланикът на Виетнам посети БТПП



Н.Пр. Доан Туан Лин, извънреден и пълномощен посланик на Виетнам в България, и екип на Посолството посетиха БТПП и дискутираха с председателя Цветан Симеонов практически стъпки към развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

Посланик Лин информира за развитието към момента на предстоящото подписване на споразумение за обмен на квалифицирана работна ръка между Виетнам и България. Правната рамка за този обмен е добър механизъм, който от една страна гарантира  осигуряването на подходящи служители за българските работодатели, а от друга  - дава гаранция за правата и добрите условия на труд за чуждите работници в България.

Договорено бе Посолството и БТПП съвместно да организират срещи за създаване на директни контакти между фирми от областта на туризма. Обсъдени бяха и възможностите за внос от Виетнам на висококачествена дървесина, използвана в мебелната промишленост.

Предварителен интерес за участие в срещите и обсъждането на темите може да бъде заявен на имейл: irelations@bcci.bg. БТПП допълнително ще информира за точните дати на събитията.


11.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад