Назад

Меморандум за разбирателство между БТПП и ТПП - ГрузияПредседателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в Шестото заседание на българо-грузинската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Обсъжданията се проведоха в периода 4-5 април в София под председателството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Георги Кобулия.

По време на заседанието бе подписан и Меморандум за разбирателство между БТПП и ТПП Грузия. Председателите на двете Палати – Цветан Симеонов и Нино Чиковани, споделиха, че Меморандумът ще разшири сътрудничеството между организациите както на двустранна, така и на многостранна основа. Цветан Симеонов акцентира върху опита на БТПП в сферата на издаване електронни търговски документи, Арбитражния съд и др. Обсъдено бе още и председателството на БТПП на Бизнес съвета към ОЧИС и участието на няколко грузински винарни по време на Балканския международен винен фестивал, който ще се проведе в София от 5 до 9 юни т. г. и ще включва специална секция за черноморските страни. 

След заседанието на Българо-грузинската междуправителствена комисия председателят на БТПП запозна председателя на ТПП Грузия с дейността на БТПП, услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса – новостите в Търговския регистър, дигитализирания Арбитражен съд, GS1 България. Дискутирани бяха още въпросите за професионалното обучение, икономическата ситуация в дветe страни, преглед на услугите, които двете ТПП предоставят и др.

  


08.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад