Назад

Обсъждане на партньорство с Клуба на адвокатите франкофони



Силви Гаврилов, председател на Клуба на адвокатите франкофони, посети БТПП и разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов и главния секретар Васил Тодоров.

Сред темите на разговора бяха как социалните и икономически промени в обществото влияят на адвокатската професия и бизнес предизвикателствата пред гилдията, в контекста на  развитието на дигиталните технологии. Обсъдено бе развитието и съвременното състояние на международния търговски арбитраж. Цветан Симеонов отбеляза отличното партньорство на Палатата с Международния арбитражен съд към МТК – Париж, с Френско-българската търговска и индустриална камара, както и подкрепата за френските и белгийските инвеститори в България.

Гостът бе запознат с основните дейности на Палатата и по-специално с Арбитражния съд при БТПП и дигитализацията на арбитражния процес.  Споделени бяха впечатления от наскоро проведената Международната конференция „Арбитраж – нови предизвикателства“, организирана от Софийска адвокатска колегия, Висшия адвокатски съвет и Българска търговско-промишлена палата. Обсъдена бе възможността БТПП и Клубът на адвокатите франкофони да организират съвместно подобни събития.


08.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад