Назад

Заявяване на интерес за участие в бизнес форум с фирми от Иран и България



Али Акбар Резаи, съветник по икономическите въпроси към Посолството на Иран в София, и Саид Хадеи, председател на Ирано-българската бизнес асоциация, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата предстоящи съвместни инициативи.

Акцент в разговора беше предстоящата 19-та сесия на Смесената междуправителствена българо–иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе в периода 16-19 април 2019 г. в София.

По време на срещата бе обсъдено подписването на Меморандум за разбирателство между БТПП и Иранската палата на търговията, индустрията и мините по време на предстоящата Смесена комисия.

Като резултат от сътрудничеството между двете палати бе договорено създаването и на смесен бизнес съвет. Фирмите, които имат интерес от участие в съвета, могат да се свързват с irelations@bcci.bg.

Г-н Резаи сподели, че се обмисля провеждането и на бизнес форум с фирми от двете страни по време на Смесената комисия. БТПП ще информира допълнително за програмата. Фирмите, които имат интерес за участие във форума, могат по потвърждават на m.markova@bcci.bg.

 


04.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад