Назад

Бизнес форум и двустранни срещи с ливанска делегация от Министерството на индустрията се проведоха в БТПП





БТПП бе домакин на Българо–ливански бизнес форум, организиран съвместно с търговската служба към посолството на България в Ливан. Посещението на ливанската делегация в България бе във връзка с проучвателно пътуване на експертна делегация на Министерството на индустрията на Ливан.

Събитието бе официално открито от председателя на Българската търговско-промишлена палата г-н Цветан Симеонов. Той сподели, че посещението е само броени дни след официалната визита на министъра на външните работи и емигрантите на Ливан в София, което е знак за интереса на страната към развитие на двустранните търговско-икономически отношения с България. Симеонов сподели, че БТПП поддържа добри отношения с Посолството на Ливанската Република в София, както и с председателите на смесени Българо-ливански и Ливано-български бизнес съвети. Председателят на БТПП акцентира върху стабилните макроикономически показатели на България, както и върху данъчната политика и преференции, които страната предлага.

Дани Гедеон, генерален директор от Министерство на индустрията на Ливан, приветства участниците във форума и сподели, че основна цел на Министерството е да работи за насърчаване на сътрудничеството между публичния и частния сектор. Той представи и проекта на Министерството на индустрията за развитие на индустриалните зони в Ливан – оперативни цели, инвестиционни възможности и ползи за бизнеса. Повече информация за проекта може да бъде открита ТУК.

Г-жа Теодора Ставрева, директор „ Маркетинг и инвестиционно обслужване“ в Българска агенция за инвестиции, представи основна информация за икономическите показатели на България, водещи сектори в страната, двустранните отношения между България и Ливан, както и информация за дейностите на Агенцията. Презентация може да открите ТУК.

След официалната част се проведоха двустранни срещи между български и ливански фирми от секторите строителство, електрификация, производство на пластмасови компоненти, производство на хартиени опаковки, рециклиране, производство на натурални сокове, дърообработване, застрахователно дело, козметика, изработване и разпространение на печатни материали и други.

 


04.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад