Назад

Втора международна специализирана изложба и семинар за здравословни храни, напитки, продукти и технологии 
Втора международна специализирана изложба и семинар 
за здравословни храни, напитки, продукти и технологии 
организира Българската търговско-промишлена палата за разширяване полето на изява за компаниите, работещи в областта на био и натурални продуктите и за популяризиране на тяхното използване. 
BIO&ECO EXPO 2011 отново ще е под патронажа на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. 
КЪДЕ  И КОГА : От 14 до 17 септември 2011 г. в НДК – София
В изложбата ще участват производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти – растителни и животински суровини, храни и напитки, билки и подправки, хранителни добавки; био и натурална козметика; еко облекла, мебели, сувенири и др.; биоразградими продукти и “зелени” офис консумативи; биоферми; еко технологии; биопестициди и биоторове; С марката Био  ще се представят хотели и обекти за еко туризъм; сертифициращи фирми и институции; специализирана литература и др. 
Според организаторите интерес ще представляват: Био продукти под търговската марка „БИОСВЯТ”-Био подправки, Лимец и продукти от лимец, Био безглутенови продукти Wertz, Био семена Чиа, Натурални сапуни с Био зехтин и растителни екстракти; 200 вида насипен контролиран висококачествен чай и разнообразни аксесоари от доказани производители. 
Ще бъдат представени новите продукти от арганово масло, нова серия на ORGANIC SURGE – за вашата кожа и професионална серия за коса . MADARA еcoosmetics ще представи най- новите продукти от сериите ECO Face; ECO Body; ECO Hair, ECO Deco и ECO Baby; 
Възглавници за пътуване с пълнеж от био-обвивки на просо; ФЛАШКА - персонална бутилка за „жива” вода; ръчно изработена сребърна бижутерия с истински цветя; дървени 3D пъзели, соларни конструктори, соларни аксесоари за велосипеди, телефони и много други био и еко продукти.
С информационен щанд ще участва Министерството на земеделието и храните за представяне на Програмата за развитие на селските райони.
В първото Изложение BIO & ECO EXPO 2010  бяха представени продукти на повече от 100 фирми-производители от България, Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Унгария, Латвия, Холандия, Русия, Словакия, Испания, ЮАР, САЩ. Представени бяха храни, напитки, хранителни добавки и козметика, облекла от органичен памук. Особен интерес предизвикаха технологии за: производство на биоразградими опаковки; биоразложими опаковки от огнезащитéн картон; системи за пречистване на питейна вода, която се използва не само в домакинствата, а се прилага и в производствената дейност на фармацефтичната и хранителновкусовата промишленост. Представени бяха технологии за защита от вредни лъчения на мобилни телефони и wi-fi радиация. Над 60 % от участниците бяха със сертификати за био продукти. 
Организатор: Българска търговско-промишлена палата
София 1058, ул. Искър 9
тел./факс: 02/ 981 66 26, E-mail: fairs@bcci.bg

10.08.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад