Назад

Покана за партньорство на изложба и на фонд за стипендии



Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, съвместно с Държавна агенция „Архиви“, организира изложба за проф. Виден Табаков – българинът, който се включва в екипа на Вернер фон Браун и по-късно допринася за кацането на Нийл Армстронг на Луната. По време на изложбата ще бъдат представени негови документи.

Фондация "Визия за научен и технологичен растеж", с разрешение от семейството на проф. Виден Табаков, създава фонд за стипендии на негово име, който от миналата година работи за мобилизиране на подкрепа на младежи за обучение в технологични специалности.

Представители и от двете организации имат удоволствието да Ви поканят за партньори на изложбата и на инициативата за създаване на фонд за стипендии за обучение в технологини и инженерни специалности. Целта на стипендиите за обучение е да се развият и привлекат таланти, включително от чужбина, за обучение в технологични специалности в български университети, а в замяна те да работят за компаниите, предоставили стипендията. Двете събития ще се състоят на 14 септември 2018 г.

Професор Виден Табаков е роден в с. Стакевци, Видинско. Завършва за инженер в Прага и за авиоинженер в Берлин. Над 40 години е преподавал авиоинженерство в Университета в Синсинати, САЩ, като няколко години са работили съвместно с Нийл Армстронг.

И на двете събития се предвижда широко медийно отразяване. За повече информация: +359 893 570 548 – Румяна Атанасова.

 

Регистрация за изложба в Държавна агенция "Архиви" от 11 ч. 

Регистрация за прием за обявяване на фонд за стипендии за технологични специалности в хотел "Сенс" от 14 ч. 

Покана за откриване на изложбата на български език ТУК

Покана за откриване на изложбата на английски език ТУК


12.09.2018 г.
Назад