Назад

Максим Бехар се срещна с Цветан Симеонов

Активизирането на връзките с Търговско-промишлената палата на Сейшелите


Максим Бехар, генерален консул на Република Сейшели в България посети БТПП и обсъди с председателя на Платата – Цветан Симеонов актуалносто състояние на икономиката на островната държава.

Симеонов запозна госта си с последна информация за дейността на БТПП в рамките на дигитализирания Арбитражен съд, както и новото издание на Палатата „ТОП 100“ на водещите фирми в българската икономика.

Максим Бехар представи актуална информация относно икономиката на островната държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. Той сподели, че Република Сейшели е на първо място в света по производството на риба тон и канела. Важен сектор за страната е туризмът. Дискутирано бе сътрудничество с БТПП при споделяне на икономическа информация за Република Сейшели и осведомяване на деловите среди за съществуващите бизнес възможности.

По време на срещата бе договорено активизирането на връзките с Търговско-промишлената палата на Сейшелите. Максим Бехар изрази готовността да съдейства при обсъждането на текст на Споразумение за сътрудничество между двете палати и съгласуването му по кореспондентски път.

 


12.09.2018 г.
Назад