Назад

Информационно събитие на Съвета по инвестиции към БТПП за програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм



По линия на Съвета по инвестиции към БТПП на 16 юли, понеделник, в Българската търговско-промишлена палата се проведе информационно събитие по наскоро обявената за България програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм. Програмната схема за периода 2014 – 2021г. е на стойност 28.5 милиона евро.

На събитието присъстваха представители от бизнеса, малки и средни и големи предприятия, представители на браншовите организации, НПО, учени и професори от университети и БАН.

Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, откри събитието, като приветства присъстващите и отбеляза важността на финансирането от норвежкия финансов механизъм за развитието на българските фирми. Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП и модератор на срещата, представи различните възможности от страна на структурите на БТПП за подкрепа на българските фирми за намиране на проектно съфинансиране, на норвежки партньори и осъществяване на контакти чрез EEN.

На събитието г-жа Венцеслава Янчовска, Генерален почетен консул на Норвегия и Мениджър на Иновация Норвегия за България, заедно с нейния екип, обясни подробно грантовите условия и даде насоки за кандидатстване на фирмите. През новия финансов период в България ще бъдат финансирани предимно проекти на малки и средни предприятия (МСП) в сферата на зелените иновации и бизнеса, но големи фирми също ще могат бъдат подкрепени. Условията на програмата са съобразени с нуждите на българския бизнес. В момента има отворена процедура за набиране на проектни предложения с краен срок 11 октомври 2018. През есента тази година и в началото на следващата ще бъдат отворени нови процедури, в които ще се обърне внимание и на проекти, свързани с подобряване на условията на хората от третата възраст. Информация за кандидатстване по програмата, както и представените презентации в БТПП са качени на  www.innovasjonnorge.no/BgBusiness.

След представянето на Програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм, участниците имаха възможност да задават конкретни въпроси и да осъществят двустранни срещи с представителите на Иновация Норвегия за България.

 


17.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад