Назад

Палатата получи признание за оказана подкрепа и съдействие на Българското председателство

БТПП бе представена от главния секретар Васил Тодоров, който прие удостоверението






На официална церемония БТПП получи признание от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 за оказаната подкрепа и съдействие при подготовката и провеждането на първото българско председателство. Удостоверението бе връчено от министъра на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г., Лиляна Павлова. „Бих искала да изразя най-искрените си благодарности за оказаното съдействие, подкрепа и ангажираност през изминалите шест месеца, в които България бе начело на Съвета на ЕС. Тази ангажираност допринесе значително за това страната ни да бъде определена като надежден партньор, активен участник и активен медиатор на европейската сцена“, каза по време на откриването на церемонията министър Павлова.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров прие удостоверението от министъра и благодари от името на Палатата за отличното сътрудничество със силния и успешен екип на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Той изрази надежда работата по подобни национални каузи да продължи със същия ентусиазъм.

В рамките на българското председателство БТПП инициира и осъществи провеждането на заседание на Европейския парламент на предприятията в София, за пръв път извън Брюксел. Освен това представители на БТПП взеха участие в многобройни срещи, конференции, форуми и други събития, свързани с председателството.

Министър Павлова благодари на 18 неправителствени организации, сред които работодателските организации, браншови асоциации, смесени палати, както и на 48 компании, които са допринесли за достойното представяне на България по време на първото си председателство на Съвета на ЕС.


18.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад