Назад

Китайска делегация от провинция Хънан посети БТППКитайска делегация от провинция Хънан посети БТПП. Су Гуобао, зам.-директор на работна групата за откриване на офиси в провинцията, Хуа Денг и Занг Бо - представители на летищна  икономическа зона „Зенгзоу“ заявиха интерес за разширяване на сътрудничеството с България.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов запозна гостите с дейността и услугите, които предлага БТПП на български и чуждестранни компании, както и отличното сътрудничество с посолството на Китай в София и търговския отдел към посолството. Симеонов отбеляза и интензивните контакти и инициативи по линия на Палатата между предприемачи от двете страни. Това e пета  делова мисия от Китай, която посещава Палатата от началото на тази година, а на 29 юни ще се проведе поредният българо-китайски форум с участието на над 20 фирми от различни сектори на китайската икономика.

Су Гуобао представи информация за провинция Хънан, която е разположена в централната част на Източен Китай,  с население  100 млн. Добре развита е автмобилната промишленост, в това число автобусостроенето с годишно производство  50 000 броя. Гуобао спомена, че техни автобуси се движат и по улиците на София.

Представена бе летищната  икономическа зона „Зенгзоу“, извършваща обслужване и логистика на високотехнологични производства, фармация, хранително-вкусова промишленост и др.

При интерес от бъдещо сътрудничество в изброените горе области български фирми могат да се свързват директно с Занг Бо на имейл: zhangbo486@126.com или тел. 008637186199999, или с БТПП, тел.: 02 8117 421, e-mail: irelations@bcci.bg


22.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад