Назад

Излезе от печат Деветото издание на “Bulgaria in figures”

Деветото поредно издание на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) “Bulgaria in figures” излезе от печат. В изданието е синтезирана важна икономическа информация за страната ни на английски език, с акцент върху постиженията и предимствата за бизнес в България. Представени са обобщени данни за брутния вътрешен продукт, външната търговия, инвестициите и пазара на труда и др. в периода 2013-2017 година.

За първи път в изданието Палатата включи раздел за образованието в България, като ключов фактор за развитието на икономиката и осигуряването на квалифицирана работна сила. В брошурата представяме също водещи университети в страната.

“Bulgaria in figures” е едно от най-търсените на английски език издания на БТПП, което се разпространява при 250 събития годишно - бизнес форуми и срещи у нас и делегации зад граница. Допълнително Палатата изпраща брошурата до 70 посланици и до всички търговски представители към дипломатическите мисии със седалище София и още до над 50 служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина. В международен план “Bulgaria in figures” достига до:

  • 130 търговски палати по света, членове на  Международната търговска камара – Париж;
  • членовете на ЕВРОПАЛАТИ – 45  търговски палати от 43 страни с мрежа от 1700 регионални структури и 20 млн. компании;
  • над 320 организации, членуващи в Асоциацията на световните търговски центрове.

С брошурата рекламираме страната ни пред световния бизнес и пред редица световни организации. Нашата цел е да представим постиженията ни в различни сфери и класации и да допринесем за привличането на повече инвестиции и създаването на партньорства.

За повече информация: тел.: 02 8117 411, e-mail: O.Chugunska@bcci.bg

 


19.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад