Назад

Китайските фирми познават добре българските си партньори и очакват високо качествени стоки

 
Новият генерален консул на България в Шанхай Ирина Белева се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.  Г-жа Белева ще отговаря и представя бизнесите от двете страни за една от най-динамично развиващите се провинции в Китай. Тя сподели с председателя на Палатата, че китайските фирми вече познават основно българските си партньори, подготвят се добре и очакват високо качествени храни, селскостопански продукти и други стоки от България.

Новият консул г-жа Белева беше запозната в детайли със системата за набиране на информация при БТПП и системата за контрол на документите, които се издават и заверяват от Палатата. Тя се убеди във високата степен на достоверност отговаряща на всички изисквания на Международната търговска камара (ICC).

Г-н Симеонов информира новия генерален консул за дейностите, с които Палатата помага на българските и китайски компании с общи интереси. Той отбеляза, че най-често търсените и използвани услуги на БТПП от китайски фирми са свързани с информация за потенциални партньори и изготвяне на покани за бизнес визи.

24.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад