Назад

За по-добро представяне на българския бизнес в Южна Америка

Среща с новия временно управляващ Посолството ни в Аржентина
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с новия временно управляващ посолството на Република България в Аржентина – Валентин Модев. На срещата бяха очертани възможности за подобряване на външнотърговския обмен между България и Аржентина и диверсифициране на търгуваните стоки.
 
През 2010 г. нашата страна внася от южноамериканския си партньор предимно месо за производство на колбаси и търговското салдо е силно отрицателно за България. По принцип търговията между двете страни е с непостоянни темпове и големи скокове в обемите.

Г-н Симеонов заедно с госта си очертаха няколко съвместни действия в рамките на следващите 12 месеца, които ще подпомогнат бизнеса. Сред тях бяха представяне на българската икономика в Аржентина до края на 2011 г., бизнес посещение в региона през следващата година и постоянен обмен на полезна за българските фирми информация. 

Г-н Модев информира, че в Аржентина живеят много българи и тяхното лоби е особено силно в правните консултации, медицината и др. области. Освен за Аржентина г-н Модев ще отговаря и за Уругвай.

22.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад