Назад

Стандартите GS1 помагат на фирмите в съвременните условия на дигитализация

На Общото събрание на глобалната организация GS1, което се провежда от 14 до 17 май  в Китай с участието на GS1 България, бяха избрани ръководни органи. Новият председател на Управителния съвет е Катрин Венгел,  Worldwide VP & Chief Supply Chain Officer на Джонсън и Джонсън, а  новият зам.-председател  е Ренауд де Барбут, Chief Information Officer France, Carrefour. Като втори зам.-председател за още една година бе преизбран Хулио Немет, президент на глобалните бизнес услуги в Проктър и Гембъл. Към Управителния съвет след гласуване на делегатите се присъединяват още:  Хосе Херера  от Grupo Exito, Кери Паулинг от Walmart International, Мартин Рейнтиис от Dr. Oetker Nahrungsmittel KG и Роб Рекрутиак от Google LLC.

За мен е голяма чест да бъда председател на Управителния съвет на GS1“,  каза Катрин Венгел пред делегатите в  ОС.  „Съществуват повече от 1 милиард уникални идентификатори на продукти в целия свят (известни като „баркод номера“), от които може да продължи развитието на организацията,  милиарди клиенти и пациенти  имат повишени изисквания за прозрачност, милиони компании могат да постигнат по-големи успехи чрез внедряване на стандартите  GS1. За индустрията се откриват невероятни възможности”.

Пълният списък с членовете на УС на GS1  ТУК

При предварителното изслушване на номинираните, те ясно посочиха своето виждане за нуждите на индустрията и  как стандартите могат да помогнат на фирмите в съвременните условия на дигитализация. Възможност за добро сътрудничество се очертава в посока качество на данните, развитие на омниканалната търговия, осигуряване на прозрачност и проследимост, и не на последно място бързина в комуникацията между отделните филиали на фирмите, между отделни търговски партньори и отделни администрации в различни страни.

На Общото събрание, което е отчетно за изминалата 2017/2018 г., бе одобрен и бизнес плана за 2018/2019 г. Одобрени бяха нови стратегии за Електронния обмен на данни, и Транспорта и Логистиката. Стратегията за стандартите в Транспорта и логистиката включва обхващане на различните сектори на индустрията, облекчаване на трансграничната търговия , подобряване на скоростта и точността на митническите и гранични процедури, осигуряване на проследимост и прозрачност от началото до края и в рамките на различни мрежи на доставка,  обновяване на информацията в реално време, подобрено планиране и зареждане, оптимизиране на разходите и други.

 


17.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад