Назад

Проведено общо събрание на Македоно – българска стопанска камара



В Скопие се проведе Общо събрание на Македоно – българската стопанска камара. Представители на БТПП взеха участие в събранието - Цоло Вутов, член на УС и Пламен Павлов, председател на Българо – македонската търговско-промишлена палата.

Около 15 български компании с опит и реални инвестиции в Македония присъстваха на събитието. Премиерът на Република Македония Зоран Заев и министри отправиха приветствие към участниците в събитието. Заев сподели, че след подписването на 2.08.2017 г. на Договора за добросъседство между България и Македония има реални резултати на практика, като се констатира увеличение със 17% на стокообмена между двете страни. Реализират се амбициите на българския бизнес, констатирани след проучване на БТПП, направено през месец януари 2018 г. за двойно увеличение на интереса за сътрудничество с фирми от Македония.

Цоло Вутов връчи на Зоре Темелковски /досегашен председател на МБСК/ поздравителен адрес от БТПП. За нов председател на МБСК бе избран Кирил Лазаров.

В процес на обсъждане са редица двустранни проекти за сътрудничество. С активизирането на Българо – македонска търговско промишлена палата се предприема координация и дейности за разширяване на двестранните отношения.

Заинтересованите фирми за сътрудничество могат да се свързват с Българо – македонската ТПП на e-mail: bul.gas.association@gmail.com или с БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации на e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494.

Видео може да видите ТУК.


14.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад