Назад

Васил Тодоров: Подкрепяме повишаването на дигиталните умения на предприемачите - това е важно за комуникацията с администрацията и за работата в световен план





От миналата година успяхме да вкараме в класните стаи 22 хил. деца. Тази година ще ги обучаваме на дигитално познание. В следващите години в рамките на ЕС трябва да се движим всички с една скорост. В противен случай не можем да се сърдим на тези, които искат да вървят напред. Това каза премиерът Бойко Борисов на церемонията за официалния старт на програмата на Google за цифрови умения "Дигитален гараж България", с подкрепата на Министерството на икономиката и БТПП.

Тази програма има за цел да обучи дигитално 1 милион европейци до 2020 година. Засега са обучени 26 хил. българи и 350 предприемачи за развитие на малки и средни предприятия. Още 15 хил. малки и средни предприятия ще бъдат подготвени по сегашната програма.

На събитието присъстваха още зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и Анете Крьобер-Риел, старши-директор "Публични политики и връзки с правителствата" в Google.

Законовите бариери за електронен обмен на данни трябва да бъдат преодолени, за да може компаниите и гражданите изцяло да се възползват и да осъществяват дейностите си, комуникирайки чрез интернет - както помежду си, така и с администрацията. Това заяви Васил Тодоров, главен секретар на БТПП. Той подчерта, че БТПП е организацията, учредила Съвет GS1 България – познат у нас най-вече с дейността по издаването на баркодовете. Международната организация GS1 в световен план работи с големи софтуерни компании, в частност и с Google, като в рамките на общи проекти целят усъвършенстване на начините на представяне на продуктите в интернет и тяхната по-лесна достъпност. 

Нашият ангажимент по стартиралата програма е да предоставим логистика за бъдещи обучения, като оказваме съдействие, за да се повишат дигиталните умения на българските предприемачи. Оставаме на разположение за обсъждане и на други инициативи на Google, заключи Васил Тодоров.

 


14.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад