Назад

Електронна платформа за медиация e-MEDIATION ще бъде представена в Пловдив, София и Стара Загора

Предвиждат се още презентации в Бургас и Варна до края на 2018 г.


Българската търговско-промишлена палата организира поредица от събития за представяне на електронна платформа за медиация e-MEDIATION. Събитията са свързани с проект e-MEDIATION - Насърчаване прилагането на информационните и комуникационните технологии при разрешаването на международни спорове, изпълняван от БТПП, Фондация „Право и Интернет“ и компания Декстро Рисърч.

График на събитията:

29 май 2018 г. – Пловдив, програма, регистрация

31 май 2018 г. – София, програма, регистрация

7 юни 2018 г. – Стара Загора, програма, регистрация

Предвиждат се още няколко събития в Бургас, София и Варна до края на 2018 г.

В тази връзка Палатата отправя покана за участие към предприемачи, медиатори, представители на съдебната система, съдии, адвокати, академични среди и медии. Целта е запознаване с възможностите за електронна медиация, както и засилване на обществения интерес към медиацията като извънсъдебен начин за разрешаване на спорове.

Проектът e-MEDIATION обединява усилията на три български организации под ръководството на Фондация „Право и Интернет“ към по-широкото прилагане на Директива 2008/52/ЕО чрез разработването на сигурно решение на информационните технологии за онлайн медиация в контекста на международни спорове, както и насърчаването на медиационна култура в българското общество.

Заявяване на участие на тел.: 02 8117 494 или e-mail: g.dimitrova@bcci.bg. Без такса участие.


17.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад