Назад

Съветът по инвестиции към БТПП представи възможности за финансиране на инвестиционни проектиСъветът по инвестиции към БТПП организира семинар „Възможности за финансиране от членове на Съвета по инвестиции към БТПП и представяне на инвесиционни проекти”. Модератор на събитието беше Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции.

Семинарът беше открит от Лъзезар Искров, член на ИС на БТПП и зам.- председател на Съвета по инвестиции към БТПП.  Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев поздрави участниците, взе  участие в дискусиите с тях по различни въпроси и представи инвестиционния интерес на Япония в България.

На събитието присъстваха представители на браншови организации, банки, инвестиционни фондове, инвеститори, консултанти, представители на бизнеса, чуждестранни фирми в България, представители на  смесени палати, чуждестранни търговски представителства, клъстъри, НПО, учени и др. Спонсор на мероприятието беше EOS Matrix.

Владимир Томов представи Съвета по инвестиции към БТПП, членовете на Съвета – частни инвеститори, инвестиционни фондове, банки и държавни институции, техните възможности за финансиране на инвестиционни проекти в България и други държави, както и ролята и възможностите на БТПП за подпомагане на инвестиционния процес в България и чужбина.

Мирослав Стоянов представи стартиралата наскоро инициатива на Европейската банка за възстановяване и развитие за подпомагане на малкия бизнес в България. ЕБВР предоставя 67% субсидии по договори на български фирми с български консултанти в различни области.

Томас Хигинс, инвеститор и банкер с над 20 годишен опит в България, представи възможностите за инвестиции на Empower Capital. Анна Бонева, изпълнителен директор и член на УС на Токуда Банк запозна учасниците с новите финансови продукти на банката.

Райна Миткова, управител на EOS Matrix, разказа за финансовите възможности на финансовата институция, а колегата и Андрей Мутафов, мениджър обезпечени порфейли, представи две инвестиционни възможности в България.

Живко Иванов представи инвестиционен проект за излизане на пазара на нови капки за нос на Paralax Life Sciences с направени клинични изследвания по европейски програми.

Румен Бояджиев запозна участниците с инвестиционен проект за реконструиране и развитие на хотелски комплекс „Тривия” до София и превръщането му в съвременна почивна и жилищна база, водно-развлекателен център, медицински център и модерен спортен младежки комплекс с участието на водещи европейски футболни отбори.

Дискусиите и размяната на различни идеи между участниците продължиха на чаша вино.

За информация и представяне на инвестиционни проекти от членове и партньори на БТПП: Владимр Томов, тел: +359 899 707475, email: tomov@intrac-investment.com, vladimir.tomov1@abv.bg

 


10.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад