Назад

Българо-турски бизнес форум се провежда днес в Истанбул

Председателят на БТПП  Цветан Симеонов участва днес в Турско-български бизнес форум в Истанбул, организиран под егидата на Съвета за външноикономически връзки на Турция /DEIK/, Българската търговско-промишлена палата, Българска агенция за инвестиции и ИАНМСП.

Приветствие към участниците отправиха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на икономиката на Турция  Фатих Метин. Министър Караниколов сподели, че настоящият форум демонстрира общата воля и желание за още по-динамичен диалог и по-интензивно и мащабно развитие на отношенията между България и Турция.

Програмата на форума ще продължи с представяне на инвестиционната среда и бизнес възможностите в България и Турция, регионалното сътрудничество между двете страни, както и истории на успеха на турски фирми, инвестирали на българския пазар.

Двустранни срещи ще осъществят близо 400 български и турски фирми от секторите: производството и търговията с медицински уреди и изделия; производството на опаковки; дървообработващата и мебелна промишленост; електроенергията, електрониката, машиностроенето, металните изделия; автомобилостроенето и производството на авточасти; строителството; туризъма; логистиката; ИКТ; производството на селскостопанска техника; производството на хранителни продукти; текстилната промишленост; химическите изделия и козметичните продукти и др.


02.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад