Назад

За поредна година БТПП е партньор на Националната кампания „Великден за всеки“



БТПП с  готовност подкрепя кампанията „Великден за всеки“ на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова. Инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.  

Както и през 2017 г. се набират парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, като събраните средства ще се обърнат във ваучери за храна, всеки от който на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна, включително и във веригите „BILLA“, „LIDL“, „КAUFLAND“. Пълният списък на търговските обекти ще бъде обявен на сайта на омбудсмана.            

Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени ни от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места.   За целите на кампанията се събират парични средства. Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане е важно да посочите за коя точно община искате да направите дарението, така набраните средства ще отидат при пенсионерите от населеното място, което Вие предпочитате.  

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)  IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС 

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –  www.redcross.bg

Българската търговско-промишлена палата е съпричастна на благородната кауза и активно се присъединява и подкрепя инициативата „Великден за всеки“. БТПП поканва и своите членове да се включат в инициативата, което ще е още един пример за корпоративна социална отговорност на бизнеса в България.

С щедрост и съпричастност да подкрепим  кампанията и заедно ще успеем да зарадваме хиляди възрастни хора за големия християнски празник!


28.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад