Назад

Среща с министъра за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова

С участието на председателя на БТПП Цветан Симеонов бяха обсъдени предизвикателствата пред бизнеса и предприемачите






В програмата на посещението на главният изпълнителен директор на Европалати Арналдо Абруцини в София бе включена и среща с министъра за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. С участието на председателя на БТПП Цветан Симеонов бяха обсъдени предизвикателствата пред бизнеса и предприемачите, както и адекватните мерки, които ще подпомогнат на страната да се справи с изискванията на пазара на труда.

Арналдо Абруцини сподели, че бизнесът минава през много предизвикателства, свързани с пазара на труда, и мерките за справяне с тях трябва да започнат още от основното училище, както и да се ангажира академичната общност. Изключително важно е представителите на висшите учебни заведения да са активна част във всяка дискусия и действия във сферата на заетостта.

Министър Павлова заяви, че проблемите вече са ясно дефинирани, но е време за конкретни решения. Необходими са и добри директиви за свободното движение на работници, стоки, услуги и капитали в Европа.

Цветан Симеонов представи събитието Европейски парламента на предприятията 2018, което е част от календара на Българското председателство и ще Бъде в София през месец юни.


23.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад