Назад

Евгени Евгениев взе участие в състава на бизнес делегацията, придружаваща президента

В Държавата Израел


Представителите на БТПП – Евгени Евгениев, член на ИС на Палатата и председател на ТПП Враца и Аспарух Карастоянов, член на УС, взеха участие в състава на бизнес делегацията, придружаваща Президента Румен Радев в Държавата Израел в периода 20 -22 март 2018 г. В състава на делегацията, освен представители на работодателските организации участие взеха и представители на секторите: финансови технологии, банков сектор, киберсигурност и отбранителна индустрия.

Представителите на бизнеса проведоха среща с партньорите на БТПП в Израел-  г-н Уриел Лин, Председател на Израелска търговска палата, г-н Мони Бар, почетен консул на България в Израел и представители на Израело-българската търговска палата. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Израел, партньорството между Палатите, както и предстоящите инициативи.

Българо- израелските търговско-икономически отношения имат дългогодишна история и се развиват положително, а през последните години стокообменът между двете държави се развива динамично, като се регистрират по-високи стойности на обеми в сравнение с предходното десетилетие и диверсифициране на структурата, която обаче подлежи на  по-нататъшно оптимизиране и обогатяване предвид експортните възможности на двете страни.

По време на посещението, Президентът Румен Радев сподели, че България и Израел имат отличен политически диалог, който е предпоставка за постигането на много повече прагматизъм в двустранното партньорство в ключови сфери като информационните технологии, инвестициите и сигурността.

Бизнес делегацията проведе още срещи с Израелския експортен институт, Кибер центъра в Бер Шева и високотехнологичния парк „Гав Ям Негев“.

 


23.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад