Назад

Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на ИАБТК в полза на бизнеса от Индия и БългарияЦветан Симеонов, председател на БТПП, взе участие в конференция IT Hub Connect 2018.

След събитието Цветан Симеонов проведе среща д-р Дитрих Кебшул, председател на Индийско-азиатско-българската търговска камара (ИАБТК) и г-жа Шарда Субраманиам, директор.

Той запозна представителите на ИАБТК с дейността на БТПП и с основните бази данни, сред които: доброволният търговски регистър и финансовите отчети на водещите фирми в българската икономика. Председателят акцентира върху дейността на Арбитражния съд и броя на проведените дела. Той сподели, че първото споразумение в областта на Арбитража с Индия е подписано през 1976 г. с Федерацията на индийските търговско-индустриални камари /FICCI/.

Д-р Кебшул предстви дейността на Индийско-азиатско-българската търговската камара, учредена миналата година в Делхи, и имаща за цел насърчаване на отношенията в сферите на търговията и инвестициите между България и Индия.

Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на ИАБТК при изпълнение на нейните цели в полза на бизнеса от Индия и България.


26.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад