Назад

Среща с партньори от Турция се проведе в БТПП

Основна тема на разговора бе предстоящият бизнес форум, който се подготвя на 2 април 2018 г. в Истанбул


Председателят на БТПП и съпредседател от българска страна на Българо-турския икономически съвет - Цветан Симеонов,  се срещна с колегата си от Съвета за външноикономически връзки на Турция – DEIK Осман Ак, председателя на Българско-турска търговско-индустриална камара Фикрет Индже, търговския съветник в Посолството на Турция в София Емрах Сазак и членове на съвета и смесената камара. Участие в срещата взе и Янчо Янев, председател на Хасковска ТПП.

Основна тема на разговора бе предстоящия бизнес форум, който се подготвя на 2 април 2018 г. в Истанбул по повод посещението на министъра на икономиката на Република България Емил Караниколов в Турция.

Бизнес форумът ще бъде съпътстван от двустранни срещи между представители на деловите среди на Република България и Република Турция. Събитието има за цел да насърчи директните контакти между бизнесa от двете страни при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др. Като краен резултат очакванията са свързани с активизиране на стокообмена между България и Турция, както и стимулиране на съвместните инвестиции.

Български компании, с интереси в следните сектори, са поканени да участват в събитието: производство и търговия с медицински уреди и изделия; производство на опаковки; дървообработка и мебели; електроенергия, електроника, машиностроене, метални изделия; автомобилостроене и производство на авточасти; строителство, пречиствателни станции, ВиК, строителни материали; туризъм (вкл. здравен туризъм); логистика (транспортни компании и складови помещения); ИКТ; производство на селскостопанска техника; производство на хранителни продукти; текстил и облекла; химически изделия, вкл. пластмаси; фармацевтични и козметични продукти и др.

Посещението предвижда и социална програма, включваща и разглеждане на наскоро реставрираната желязна църква в Истанбул.

Бизнес делегацията от България се координира от Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП. В рамките на срещата бе договорено Българската търговско-промишлена палата като основен партньор на DEIK в България да съдейства за привличане на участници във форума с реални интереси за търговия, производство, инвестиции и общо икономическо сътрудничество с турски партньори.

При интерес за участие във форума и двустранните срещи, могат да изпратят попълнена регистрационна форма на e-mail: interdpt@bcci.bg.

За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, дирекция „Интернационализация на МСП“, тел. 02 940 7977, e-mail: n.georgieva@sme.government.bg.


21.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад