Назад

БТПП и БАУРЧР участваха в Младежка борса за абитуриенти от домовете за деца лишени от родителска грижа









 За десети  път президентската институция организира абитуриентски бал за младежи, лишени от родителска грижа. В резиденция "Бояна" президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка посрещнаха 272 абитуриенти от 56 специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа.

Часове преди абитуриентския бал бяха организирана образователна и трудова борса. Бяха представени социалните, образователните и трудовите възможности за реализация на младежите от домовете. Българската търговско-промишлена палата съвместно с Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси участваха с свои информационни щандове. 

Това е една добра традиция, каза Първанов при откриването и добави, че тя е подета още преди него. "Това е един ангажимент, който не произтича от законите и от Конституцията, просто сме решили, че трябва да помогнем на вашите ръководители и на всеки един от вас", обърна се президентът към абитуриентите.

Към абитуриентите се обърна председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов, като нъсърчи търсенето на подходяща работа в зависимост от знанията и продължаването на постоянното професионално обучение.

При голям интерес от страна абитуриентите бе дадена информация за стажуване до три месеца при конкретен работодател, на когото ще бъдат възстановени изплатените средства за заплата, социални и здравни осигуровки на младежите за целия период на стажа.


За насърчаване на работодателите, наели на работа за най-малко 24 месеца младежи, възпитаници на домовете и завършващи средно образование през 2011 г., ще бъдат възстановени изплатените средства за трудовото възнаграждение, социалните и здравните осигуровки през първата година на договора.


29.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад