Назад

Председателят на БТПП е част от бизнес делегацията, придружаваща премиера на България в Кралство Саудитска Арабия

Посещение на толкова високо равнище се осъществява за първи път в историята на двустранните отношения между България и Кралство Саудитска Арабия


Председателят на БТПП Цветан Симеонов е част от бизнес делегацията, придружаваща премиера на България Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия.
 
Утре, 29 ноември, ще се проведе бизнес среща в Съвета на Саудитските палати, с който БТПП е партньор от 2011 г. по силата на подписано споразумение между двете организации. Програмата на председателя на Палатата предвижда срещи  с местни търговски палати, бизнес организации и компании.
 
Посещение на толкова високо равнище се осъществява за първи път в историята на двустранните отношения между България и Кралство Саудитска Арабия. 
 
Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт, туризъм. В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд. По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал-Фалих. 
 
Почетен гост по време на визитата в Кралството ще бъде Симеон Сакскобургготски. В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.
 

28.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад