Назад

БТПП участва в конференция на тема „клас прослужено време“



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров участва в конференция, организирана от Конфедерацията на труда „Подкрепа“ и Фондация „Фридрих Еберт“, на тема „Така нареченият „клас прослужено време“ отвъд арогантността и неистините“. Представителите на работодателските организации останаха категорични относно необходимостта от премахването на „клас прослужено време“.

„Трябва да постигнем консенсус, за да възстановим конструктивния социален диалог. Синдикатите и работодателите години наред водеха преговори, за да постигат общи позиции, и това е работещият модел - да се положат усилия, за да има диалог“, категоричен бе Васил Тодоров. 

Той подчерта, че независимо от анонса „да сложим точка...“, реформата, която предстои, е продължителен процес и тя ще се случи. „Няма как позицията на синдикатите за запасване на статуквото по отношение на „класа“, на минималните осигурителни прагове и на административното определеляне на минималната работна заплата, да устои на динамично развиващите се индустриални отношения“, заключи той.


06.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад