Назад

Среща с посланика на Шри Ланка





 Посланикът на Шри Ланка, акредитиран за България Н.Пр. Памела Дийн посети БТПП на 26 май 2011 г. и се срещна с Георги Стоев, зам.председател на палатата.
Тя сподели информация за постоянния напредък на Шри Ланка след 2004 г., когато пострада от вълна-цунами. На юг от столицата Коломбо се строи ново пристанище, както и ново летище. Прави се основна реконструкция на пътищата и инфраструктурата в северната част на страната.
Г-н Стоев сподели положителните впечатления и очаквания на българските фирми, посетили вече Шри Ланка в края на 2009 г. с бизнес делегация, организирана от БТПП. Той информира, че българските фирми могат да предложат партньорство в областите: хотелиерство, ресторантьорство, сътрудничество между МСП, работещи в услугите, строителството и др. Г-н Стоев изказа мнение, че България е идеалното място за аутсорсинг на различни производства, като по този начин продукцията може да придобие европейски произход и да се пласира в страни от ЕС.
Посланик Дийн сподели, че фирмите от нейната страна имат голям потенциал в сферата на новите технологии, информационните технологии, софтуер, текстилната промишленост, производството на образователни игри и играчки и др.
Също така тя информира, че през 2015 г. се навършват 15 години от установяване на дипломатически отношения между България и Шри Ланка и в тази връзка ще се проведат редица събития. Бе договорено БТПП да се включи в програмата за отбелязване на годишнината с бизнес събитие.

26.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад