Назад

Новият чешки посланик посети БТПП

Обсъдени бяха чешките инвестиции в България






БТПП
 
На 25 май 2011 г.Н.Пр. Павел Вацек и първият секретар по икономическите въпроси към посолството на Чешката република Юрай Мелиорис посетиха БТПП.

Председателят Цветан Симеонов представи дейността на палатата и основните характеристики на българската икономика. Той подчерта стремежа за балансиране на външната ни търговия с Чехия, като миналата година българският износ се е увеличил значително и е постигнал рекорден обем – 146,32 млн. евро. Традиционно търговското салдо за България е отрицателно, но се забелязва тенденция към балансиране на търговията между двете страни. Председателят на БТПП и посланикът на Чехия споделиха мнение, че нивата на двустранната търговия са под реалните възможности и структурата й може да бъде диверсифицирана.

Обсъдени бяха и чешките инвестиции в България. Наред с големите чешки инвеститори, Посланик Вацек представи и няколко случая на чешки фирми, инвестирали в нашата страна, които са срещнали проблеми в лицето на регионална администрация, лоша комуникация и др. Г-н Симеонов се ангажира с разглеждане на случаите и оказване на съдействие за разрешаването им.

25.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад