Назад

БТПП участва в четвъртото издание на Международния финансов форум „Иновации“

Трябва да бъдат създадени равни условия за финансовите услуги в ЕС независимо дали ги предлага традиционна банка или технологичен стартъп




Трябва да създадем равни условия за финансовите услуги в ЕС независимо дали ги предлага традиционна банка или технологичен стартъп. Навлизането на технологиите във финансите ще улесни и разшири финансовите услуги както за потребителите, така и за бизнеса. Това бе основното послание по време на четвъртото издание на Международния финансов форум „Иновации“.  В него взе участие и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Организираният от Асоциация Банка на годината форум беше открит от Нина Стоянова, подуправител, ръководител на управление "Банково" и управление "Фискални услуги" на Българската народна банка,

Ева Майдел, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, дебатира бъдещето на финансите с някои от водещите български банкери и финансисити като главните изпълнителни директори на СИБАНК, Петър Андронов, на УниКредит Булбанк, Левон Хампарцумян, на Пощенска банка, Петя Димитрова, и на Хюлет-Пакард ентерпрайс България, Ираван Хира.

Бе констатирано, че във финансите имаме нужда от хармонизирано европейско законодателство, което да премахне националните бариери, тъй като в момента едва 7% от потребителите купуват финансови услуги от други държави от ЕС.

„Всички потребители трябва да могат свободно да избират от широк набор финансови услуги, достъпни в целия ЕС, и да получават най-доброто съотношение между качество и цена, разчитайки на високо ниво на защита", допълни българският евродепутат, който беше докладчик по досието за бъдещето на Финтек за групата на ЕНП в Комисията по Вътрешен пазар и защита на потребителите на Европарламента и единствен български представител в Комисията по икономически и парични въпроси.


14.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад