Назад

Групата на Африканските посланици, ръководители на мисии и почетни консули в България отбелязаха Деня на Африка

Председателят на БТПП бе сред официалните гости




Групата на Африканските посланици, ръководители на мисии и почетни консули в България, в която влизат посланиците на Алжир, Египет, Мароко, Нигерия (със седалище в Букурещ), Южна Африка и Судан, ръководителят на мисията на Либия, почетните консули на Уганда, Екваториална Гвинея, Гвинея, Кения и Сейшелските острови, отбелязаха Деня на Африка с конференция на тема: „България – Африка – 21-ви век и отвъд“.

БТПП декларира готовността си да подкрепя бизнеса от България и африканските страни, заяви по време на приветствието си Цветан Симеонов. През последните години Палатата организира  множество събития, които имат за цел да представят възможностите на Африка, като Палатата работи в тясно сътрудничество с африканските посолства в София – на Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка и Судан, но не само в София - с посланиците на Нигерия, базирани в Букурещ, с посланика на Руанда, базиран в Хага с почетните консули на Кения, Гвинея, Мали, Сейшели, Уганда, Гана и др.

Събитието, което днес се проведе под патронажа на президента на Републиката Румен Радев, се състоя в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Сред офиациалните гости бе вицепрезидентът на Република България.

Целта на конференцията бе да представи възможностите за сътрудничество между България и Африка. Лекторите разгледаха различни теми, сред които икономическото сътрудничество, енергийни въпроси, образователния обмен и др.


25.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад