Назад

БТПП подкрепя инициативата «КРИСТАЛНО ЧИСТИ” на компании във водния сектор срещу нелоялните търговски практики и фалшивите новини

Но подкрепата не би трябвало да се изразява само с формални действия, а да е съпроводена с действия в полза на изсветляване на пазара


БТПП подкрепя инициативата «КРИСТАЛНО ЧИСТИ” на компании във водния сектор срещу нелоялните търговски практики и фалшивите новини. Принципно Палатата застава зад подобен вид каузи, защото екипът ни работи и държи на прозрачността в икономическата среда, но подкрепата не би трябвало да се изразява само с формални действия, а да е съпроводена с действия в полза на изсветляване на пазара.

БТПП предоставя специално безплатно мобилно приложение за проверка на всеки бар код и очаква реална активност по този въпрос от страна на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки, от Асоциацията „Активни производители“,  Комисията за защита на потребителите, както и от другите компетентни органи, като очакваме реална активност и от партньорите на инициативата «КРИСТАЛНО ЧИСТИ”.

Палатата е готова да публикува констатираните нелегитимно ползвани бар кодове в този сектор. Такива действия са още по-належащи сега, когато качеството на питейната вода е един още по-чувствителен въпрос за обществото.


11.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад