Назад

Започна подготовка за полското председателство на ЕС



 Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с посланика на Полша в България – Н.Пр. Лешек Хенсел и търговския съветник Завеждащ Отдел “Промоция на търговията и инвестициите” към посолството на Полша Гражина Хоронжикевич на 11 май 2011 г. 
Срещата бе инициирана по повод предстоящото председателство на Полша на ЕС през втората половина на тази година. Председателят на БТПП договори с гостите провеждането на поредната среща на Евроклуба към БТПП в средата на месец юли, когато посланикът на Полша в България ще представи приоритетите на полското председателство пред дипломати, журналисти и бизнесмени.
Освен това посланик Хенсел изрази желание да насърчи износа на българско вино в Полша и да подпомогне запознаването на полските потребители с многобройните качествени марки българско вино. Г-н Симеонов препоръча контакт с някои от членовете на БТПП, добре познати и утвърдени производители на вина.
На срещата бе изразена и готовността на полски фирми да вземат участие в есенното издание на Пловдивския панаир, като г-н Симеонов обеща подкрепа на БТПП за организиране на посещението и осъществяване на срещи с потенциални български партньори както в София, така и в Пловдив.

11.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад